Have you ever been in the U.S.?

If yes, please provide information on your last five U.S. visits (date of arrival and length of stay)

 

Dit is één van de vele vragen die bij een visumaanvraag gesteld wordt.

Bij elke visumaanvraag is het namelijk verplicht om een DS-160 document  in te vullen en aan te geven wanneer je de laatste 5 jaar in Amerika bent geweest en hoe lang.

Vooral mensen die voor hun werk regelmatig heen en weer reizen tussen Nederland en Amerika weten vaak niet meer wanneer ze precies in de Verenigde Staten zijn geweest en hoeveel dagen of weken ze zijn gebleven.

Aan de hand van stempels in het huidige paspoort of een oud paspoort wordt nog wel het één en ander aan aankomstdata teruggevonden maar dat kost vaak veel tijd.

Helaas weet niet iedereen dat eerder gemaakte reizen eenvoudig gecheckt kunnen worden.

De Amerikaanse douane (U.S. Custom and Border Protection) verzamelt sinds een paar jaar automatisch de aankomst- / vertrekinformatie van iedere reiziger die per vliegtuig of over zee de VS binnenkomt. Elk bezoek wordt geregistreerd door middel van een I-94 formulier (Arrival-Departure Record Card).

Via de I-94 website  kun je zo snel en eenvoudig nakijken wanneer het laatste bezoek aan de VS is geweest (Get Most Recent I-94) of een overzicht opvragen van eerdere reizen naar de VS (View Travel History). Alle benodigde informatie is zo in één oogopslag beschikbaar.

Je hebt hiervoor wel paspoortgegevens nodig. Heb je net een nieuw paspoort dan kun je met het paspoortnummer van het verlopen paspoort ook nog reisdata checken. De I-94 website van het Department of Homeland Security houdt namelijk alle aankomst- en vertrekgegevens van de afgelopen 5 jaar bij.

 

Vragen naar aanleiding van dit blogartikel of hulp nodig bij het aanvragen van een visum of werkvergunning voor Amerika? Neem gerust contact op.

Dit blogartikel is geschreven door Aster Maaskant. Aster is Visum Specialist VS en ziet het als haar missie om zo goed mogelijk te informeren over alle mogelijke aspecten die bij het aanvragen van een werkvisum voor de VS om de hoek komen kijken.