Skip to main content Skip to search

E-1 Handelsvisum & E-2 Investeringsvisum

Voor langere tijd in Amerika wonen en werken?

Dan kan het E visum een optie zijn.

Wat is een E visum?

Een tijdelijk werkvisum gebaseerd op een handelsverdrag tussen de VS en andere landen, waaronder Nederland.

Welke soorten E visa zijn er?

Een E-1 visum voor handelaren (E-1 Treaty Trader Visa) en een E-2 visum voor investeerders (E-2 Treaty Investor Visa). Een investeerder kan een bedrijf zijn, maar ook een ondernemer / entrepreneur.

Voor wie is het E visum bedoeld?

  • Handelaren en investeerders (bedrijven en ondernemers) uit een land waarmee Amerika een handelsverdrag heeft
  • Handelaren en investeerders die een bedrijf in de VS hebben overgenomen of een nieuw bedrijf hebben opgericht
  • Bedrijven die een medewerker met een essentiële positie willen overzetten naar:
    • een reeds bestaande Amerikaanse vestiging
    • een nieuw opgerichte Amerikaanse vestiging
    • een overgenomen Amerikaans bedrijf

Wat zijn de criteria voor een E-1 handelsvisum voor Nederlanders?

  1. De handelsfirma en de visumaanvrager moeten allebei de Nederlandse nationaliteit hebben. Dit houdt in dat minstens 50% van de handelsfirma in Amerika in Nederlandse handen moet zijn.
  2. De bedrijfsactiviteiten moeten bestaan uit het handelen in goederen of diensten
  3. De internationale handel moet substantieel zijn en voor minstens 50% tussen de VS en Nederland plaatsvinden
  4. De visumaanvrager moet een leidinggevende, specialistische of sleutel positie innemen in het bedrijf in Amerika

Wat zijn de criteria voor een E-2 investeringsvisum voor Nederlanders?

  1. Het bedrijf en de visumaanvrager moeten allebei de Nederlandse nationaliteit hebben. Dit houdt in dat minstens 50% van het bedrijf in Amerika in Nederlandse handen moet zijn
  2. Er moet sprake zijn van een actuele en actieve investering in een bedrijf in de VS
  3. Er moet sprake zijn van een substantiële, niet marginale investering van rond de $100.000
  4. De visumaanvrager moet een leidinggevende, specialistische of sleutel positie innemen in het bedrijf in Amerika

Waar wordt de visumaanvraag ingediend?

Bij het Amerikaanse Consulaat in het land van de visumaanvrager.

Hoe lang is het E visum geldig en is verlengen mogelijk?

In principe 5 jaar, maar je zult bij binnenkomst elke keer voor maximaal 2 jaar tot de VS toegelaten worden (ook al is het onderliggende visum langer geldig). Deze maximale periode van 2 jaar heet je status en wordt bij binnenkomst bij de grens gegeven. Jouw status is controleerbaar aan de hand van de stempel die in het paspoort wordt gezet. Het E visum kan steeds met enkele jaren verlengd worden.

Welk type visum krijgen eventuele gezinsleden?

Een E-2 dependent (family member) visum. Ook dit visum heeft dezelfde geldigheidsperiode. Maar let op: zodra de kinderen 21 jaar worden vervalt hun visum en zullen zij de VS moeten verlaten, tenzij zij tijdig een ander soort visum (bijvoorbeeld studievisum) op eigen kracht hebben kunnen krijgen.

Mag mijn partner ook in de VS werken?

Dat mag alleen als hij/zij, naast het E-2 visum, ook een werkvergunning (Employment Authorization Document) heeft.

Wat kun je verwachten als je besluit van onze diensten gebruik te maken?

Wij bieden volledige stap voor stap begeleiding bij het aanvragen van een E-1 of E-2 visum en assisteren bij:

  • Het samenstellen van de Engelstalige visumaanvraag (ook voor eventuele gezinsleden)
  • Het invullen van de benodigde formulieren
  • Het controleren en aanpassen van de benodigde brieven
  • Het schrijven van de begeleidende Support Letter
  • Het coördineren van de betaling van de leges voor het visum
  • Het indienen van de aanvraag bij het Amerikaanse consulaat
  • Het maken van de afspraak voor het interview op het consulaat
  • Het voorbereiden op het interview