1. Wordt mijn visum overgezet in mijn nieuwe paspoort?

  2. Is mijn visum nog geldig als mijn paspoort verlopen is?

Deze 2 vragen worden mij regelmatig gesteld.

Het antwoord op vraag 1 is simpel: Nee, een visum wordt nooit overgezet in een nieuw paspoort.

Het antwoord op vraag 2 is iets minder simpel: Dat hangt ervan af. Een visum is alleen geldig als deze niet beschadigd is. Dit houdt in dat als je bij de gemeente een nieuw paspoort aanvraagt je expliciet moet vragen of ze géén gaten door het visum willen zetten.

Als het visum onbeschadigd is dan mag je vanaf dat moment met 2 paspoorten naar de VS reizen: het verlopen paspoort met het nog geldende visum erin en het nieuwe paspoort met de nieuwe geldigheidsdatum. Is het visum toch beschadigd dan is het niet meer geldig en zul je een nieuwe moeten aanvragen.

TIP: Controleer voordat je een visum aanvraagt dus altijd even hoe lang jouw paspoort nog geldig is. Soms is het namelijk handiger om toch al een nieuw paspoort aan te vragen ook al is deze nog niet verlopen.

 

Dit blogartikel is geschreven door Aster Maaskant. Aster is Visum Specialist VS en ziet het als haar missie om zo goed mogelijk te informeren over alle mogelijke aspecten die bij het aanvragen van een werkvisum voor de VS om de hoek komen kijken.

Vragen naar aanleiding van dit blogartikel of advies of hulp nodig met het aanvragen van een visum voor Amerika? Neem gerust contact op.